cow.no spørsmål og svar

Hva er cow.no?

cow.no er en gratis videresendingstjeneste.

Hvordan legger jeg til en videresendings-adresse på cow.no?

Du fyller inn ønsket brukernavn som blir begynnelsen av adressen, samt URL som er fullstendig adresse til din nåværende hjemmeside, f.eks. http://home.no.net/langtbrukernavnting/moroside.html. I tillegg må du fylle inn et passord på minst tre tegn. E-post er ikke påkrevd, men anbefalt slik at du kan få passordet ditt om du skulle glemme det, eller lignende.

Hva er URL?

URL (Uniform Resource Locator) er et pent ord for adresser til sider på internet. Her fyller du altså ut adressen til den eksisterende hjemmesiden. Adressen må begynne med http:// eller https://

Hvordan laster jeg opp siden min til cow.no / hvordan redigerer jeg siden min?

Du laster ikke opp siden din til cow.no. Les neste spørsmål for mer info.

Videresendingstjeneste?

Ja, om du har en hjemmeside fra før kan du opprette en videresending på cow.no slik at du får en enklere adresse til hjemmesiden din i tillegg til den du allerede har. La oss si du f.eks. har adressen http://home.online.no/~superman/. Da kunne du registrert f.eks. superman.cow.no og videresendt den til din eksisterende hjemmeside. Du redigerer siden din slik du gjorde tidligere.

Jeg har ingen side fra før av?

Da må du nesten skaffe deg en. De fleste internetleverandører (de som leverer internetoppkoblingen din) tilbyr hjemmeside med i abonnementet. Dersom dette ikke skulle være et alternativ for deg kan du prøve andre gratistjenester på nettet som tilbyr deg å opprette en side.

Jeg får bare opp "Ugyldig brukernavn"!

Bruk kun små bokstaver når du oppretter adressen. Adressen vil uansett være tilgjenglig alle kombinasjoner av både små og store bokstaver. Brukernavnet må være minst tre tegn, og det kan bestå av bokstaver fra a til z og siffer fra 0-9, og kan inneholde, men ikke starte eller slutte på bindestrek.

Hva er tillatt på cow.no?

Det er kun tillatt å opprette videresendinger til private hjemmesider, offentlige sider samt kommersielle sider hvor du er direkte juridisk tilknyttet organisasjonen siden tilhører. Navnet og innholdet på siden må ikke bryte med internasjonale, norske, lokale eller andre gjeldende lover. Sider må ikke inneholde sjokkerende, ulovlig eller skadende materiale. Dette kan være for eksempel bilder eller video av grov eller ulovlig karakter, opphavsrettighetsbeskyttet materiale, virus/trojaner/bakdører eller "scam sites" som prøver å få brukere til å oppgi informasjon. All trafikk fra eller til sider forbundet med reklame, opptjening av klikk, poeng, penger eller lignende er ikke tillatt.

Hva gjør jeg om jeg får meldinger om cow.no-adresser som peker til trojansider?

Hvis du får meldinger som peker til trojansider, og ikke til cow.no/cow_virus.html så er det fint om du gir meg beskjed. Se lengre ned for hvordan. Se lenkene på den siden for mer informasjon om beskyttelse og fjerning.

Hva koster det?

Tjenesten tilbys kostnadsfritt, men donasjoner mottas med takk.

Da tjener du jo ikke noe?

Det stemmer. Det går faktisk med tap både økonomisk og tidsmessig. Om du føler for det kan du godt overføre valgfritt beløp til Thomas Andersen kontonummer 15940936915. Alle donasjoner mottas med takk. Litt penger for å dekke noe av utgiftene for domenet og strevet skader jo ikke:) Du kan også donere et valgfritt beløp via Paypal ved å klikke her:

PayPal
 

Får du mange donasjoner?

Dessverre så kan jeg bare telle de på én hånd, og de utgjør totalt noen få hundrelapper. Jeg har med andre ord betalt mer i rene utgifter på selve domenenavnet. Du står fritt til å donere valgfritt beløp til meg. Se forrige spørsmål.

Mye reklame da?

Nei, ingen reklame

Hvordan endrer jeg min cow.no-adresse?

Dersom du ønsker å endre selve adressen må du registrere en ny. Hvis du ønsker å gjøre endringer på hvor din eksisterende cow.no-adresse kan du bruke cow.no/?edit. Du fyller inn brukernavnet ditt, adressen siden skal peke til, eventuell cloak/tittel og ditt eksisterende passord. Nytt passord eller e-post kan du fylle ut dersom du ønsker å endre denne informasjonen. Endringer skjer umiddelbart, men det kan være at nettlesren din ikke får det med seg. Se neste spørsmål.

Jeg gjorde en endring, men det ser ikke ut til å fungere!

Dette skyldes mest sannsynligvis at nettleseren din husker på gamle data. Prøv å tømme "cache" og start nettleseren på nytt, og/eller prøv en annen nettleser/annen pc. Du kan også prøve både med og uten www. i adressen. Hvis du ikke allerede har prøvd begge så husker nettleseren din bare én av disse, slik at den andre vil fungere.

Hvordan fjerner jeg min cow.no-adresse?

Bruk cow.no/?edit og skriv inn brukernavnet og ordet "slett" på ny URL. Fyll også inn ditt eksisterende passord i passord-feltet. Klikk så oppdater. Takk for at du sletter adresser du ikke trenger.

Jeg får bare opp en blank side uten feilmelding. Hva er galt?

Det kan være at du har krysset av på "Skjul original URL" og at siden du peker til ikke godtar å bli inkludert fra andre adesser. Du kan redigere siden din for å ikke skjule original URL.

Jeg fant en teit side/bilde/poll/forum/innlegg/artikkel. Har jeg lyst til å lage en cow.no forward til denne?

Nei, det har du ikke, for det er veldig unødvendig å lage en cow.no forward som skal brukes ca. en gang av en person. Opprett bare cow.no-adresser når det er nødvendig.

Jeg har funnet en cow.no side som ikke ser ut til å fungere, eller som ser ut til å gå til en side med ulovlig innhold. Hva gjør jeg?

Da setter jeg pris på om du kontakter meg og forteller meg adressen til siden. Se lengre ned på denne siden for informasjon om hvordan du kommer i kontakt med meg.

Vil adressen jeg legger til bli der for alltid?

Den vil bli der så lenge tjenesten opprettholdes. Jeg har ingen planer om å slutte med det. Adresser som peker til ugyldige sider, sider som ikke eksisterer, sider med ulovlig innhold eller sider som ikke ser ut til å bli brukt i det heletatt kan riktignok bli slettet dersom de blir oppdaget.

Er det mulig å få pekt brukernavnet.mitt.cow.no til min ipadresse?

Ja, om du spør meg så gjør jeg sikkert det.

Er det mulig å peke brukernavn.cow.no til et annet hostname, f.eks. bruker.dyndns.org?

Ja, om du spør meg så ordner jeg det også.

Er det mulig å få e-post på brukernavn@cow.no?

Nei, men om du har en egen e-postserver kan du få lov til å selv håndtere e-post for hvasomhelst@brukernavn.cow.no.

Hvem og hvorfor?

Jeg, Thomas Andersen, kjøpte domenet cow.no og lagde denne tjenesten fordi jeg ikke hadde noe bedre å bruke domenenavnet til. Jeg skal prøve å opprettholde tjenesten så lenge det lar seg gjøre.

Blir jeg spammet om jeg skriver inn e-postadressen min?

Jeg lover at du aldri mottar en eneste e-post fra meg med mindre du venter svar på en e-post du har sendt meg, eller at du har glemt passordet ditt og ønsker å få det tilbakestilt. E-postadressen din vil heller ikke bli gitt/solgt vidre. Kan vel hende jeg sender deg en e-post dersom jeg skulle finne på å sperre siden din grunnet regelbrudd. Du bør oppgi e-postadressen din i tilfelle du glemmer passordet ditt, eller noen finner ut passordet og tar over adressen din.

Hvordan fungerer cow.no?

*.cow.no er pekt til webserveren til cow.no i DNS. Webserveren er satt opp til å la alle forespørsler om cow.no-domener gå til et PHP-script. Dette scriptet bruker en database for å videresende besøkende til rett sted.

Ok, tøft. Kan jeg få dette?

Nei. Det vil være svært plundrete å ta i bruk det jeg har skrevet for cow.no. Det krever en del manuellt oppsett, og dersom du ikke allerede har en ide om hvordan du kan lage dette selv, så vil det antakelig heller ikke være så mye hjelp om jeg gav deg det jeg har.

Noen har opprettet en side med et navn eller innhold som jeg ikke liker, som er kopibeskyttet eller som utgjør en fare for andre!

Høres ikke bra ut! Dersom du mener at siden bør fjernes eller sperres kan du kontakte meg. Ettersom cow.no ikke hoster noen sider eller filer og kun er en videresendingstjeneste, så fjerner jeg generelt sett ikke adresser som peker til sider med uønsket innhold, da dette ikke vil fjerne innholdet fra nettet. Ta heller kontakt med de som driver siden cow.no-adressen peker til. Sider som er opprettet kun for å plage fjerner jeg normalt sett på forspørsel.

Hvordan kommer jeg i kontakt med deg?

Før du kontakter meg er det fint om du sørger for at du ikke spør om noe som er besvart på denne siden. Om du trenger hjelp til noe, husk å inkludere all relevant informasjon.

Jeg kan kontaktes på cow.no sin side på Facebook.

Jeg kan også kontaktes via e-post. Husk fortsatt å lese all informasjonen på denne siden og inkludere all relevant informasjon om du har tenkt til å kontakte meg på e-post. Adressen er forward krøllalfa cow punktum no. Vennligst beregn noe tid for å få svar ettersom dette er et ulønnet fritidsprosjekt.

Hvis du ønsker å komme i kontakt med meg på en annen måte, og henvendelsen går under kategorien administrativt, juridisk eller presse, så kan jeg kontaktes via kontaktinformasjonen du finner ved å skrive inn cow.no i søkefeltet på norid.no. Jeg gjør obs på at denne kontaktinformasjonen skal ABSOLUTT IKKE brukes for brukerstøtte eller forespørsel om blokkering eller fjerning av adresser. Vennligst se ovenfor for andre måter å kontakte meg på.

Ansvarsfraskrivelse

cow.no, jeg (Thomas Andersen), organisasjonen som selve domenenavnet er registrert på og organisasjonen som hoster tjenesten tar intet ansvar for bruk av tjenesten. Alt foregår på eget ansvar. Dette inkluderer, men er ikke begrenset til opprettelse, bruk, vedlikehold og tap av adresser, besøke cow.no-adresser, navngivning av adresser, måladresser og innhold på måladresser, samt direkte eller indirekte tap, uansett årsak. Ved å bruke tjenesten samtykker du med denne informasjonen.

Tilbake til cow.no